Info voor jongeren

Is ons jongerenhuis een goede plek voor jou?

Ben je nog niet helemaal toe aan de stap om op jezelf te gaan wonen? Misschien is Jongerenhuis Ederveen voor jou de goede plek voor de komende tijd! Wat kun je verwachten als je bij ons woont?


Je trekt zo’n anderhalf jaar samen op met andere jongeren (in totaal maximaal acht). Elke avond eet je samen, regelmatig drink je samen koffie, er is een gezamenlijke tuin en zo zijn er nog wel meer dingen die je samen doet. Daarnaast heb je ook gewoon je eigen plek waar je je kunt terugtrekken: een eigen studio waar je slaapt, met een bureau, een eigen toilet en douche, een lekkere stoel en genoeg kastruimte voor je spullen. Verder heb je natuurlijk je eigen bezigheden: je werkt of je volgt een opleiding voor minimaal 24 uur per week (meer is natuurlijk helemaal goed).

Als je bij ons komt wonen dan doe je dat omdat je nog niet helemaal toe bent aan de stap om volledig op jezelf te gaan wonen. Zodra we je leren kennen gaan we samen kijken wat je nodig hebt om wel zover te komen. Dat worden de doelen waar je aan gaat werken. Dat kunnen heel verschillende dingen zijn. Je kunt denken aan het op orde houden van je financiën, het vinden van een goede tijdsinvulling of het leggen van contacten met andere mensen, om maar een paar voorbeelden te noemen. Willemien begeleidt je daarin samen met Jan-Willem, onder meer door elke week bij te praten en te kijken hoe het met jou (en met je doelen) gaat. Bij het Jongerenhuis zijn er vrijwilligers die helpen bij het koken, het schoonhouden van het huis en het bijhouden van de tuin. Als jij dat wilt krijg je een buddy, iemand waarmee je soms een eind gaat lopen, waar je af en toe mee gaat kletsen of die je helpt bij iets wat je lastig vindt.

Lijkt het je wat, ons jongerenhuis?

Als je denkt ‘misschien wel, maar ik twijfel nog’, bel ons dan gerust of stuur een e-mail met je vragen.

 

Als je de indruk hebt dat ons jongerenhuis een goede plek voor jou zou kunnen, kun je een eerste stap zetten door het aanmeldformulier in te vullen en te versturen. Wij nemen dan contact met je op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is met Jan-Willem en Willemien Lemstra. Tijdens dit gesprek laten we je het jongerenhuis zien en vertellen we je er nog wat meer over. Ook horen we dan graag van jou waarom je hier zou willen wonen.

 

Na dit gesprek kun je rustig bedenken of je jezelf in het jongerenhuis ziet wonen. Ondertussen overleggen wij met ons zorgteam hoe wij daar tegenaan kijken. Als het van beide kanten goed lijkt om een vervolgstap te zetten, komt er een tweede gesprek. Dit keer met Willemien en een lid van het zorgteam. We praten dan verder door en hebben het over vragen als:

  • Wat heb je precies nodig om later zelfstandig te gaan wonen;
  • Hoeveel tijd zal daarvoor nodig zijn, heb je de afgelopen tijd al begeleiding gehad;
  • Zijn de kosten van het hier wonen voor jou betaalbaar;
  • Zijn de huisregels waaraan je je moet houden als je bij ons woont duidelijk voor je.

Als je al eerder begeleiding hebt gehad, vinden we het belangrijk om met je begeleider(s) te praten. Natuurlijk in overleg met jou. Daarna kan doorgaans op korte termijn worden besloten of je inderdaad bij ons komt wonen.

Voor de duidelijkheid: het vragen om informatie en de gesprekken verplichten nog tot niets. Pas als er een definitief besluit is worden de rechten en verplichtingen vastgelegd in de woon-/begeleidingsovereenkomst.

Jongerenhuis Wallenburg Ederveen

Hoofweg 112,

6744WN Ederveen

Telefoon: 0318-250075

E-mailadres: info@jongerenhuisederveen.nl

Bankrekening: NL35RABO0333981774

 © Stichting Jongerenhuis Ederveen

ANBI / Privacybeleid

Jongerenhuis Wallenburg Ederveen

Hoofweg 112,

6744WN Ederveen

Telefoon: 0318-250075

E-mailadres: info@jongerenhuisederveen.nl

Bankrekening: NL35RABO0333981774

 © Stichting Jongerenhuis Ederveen

ANBI / Privacybeleid